Flow-taiteiden tienraivaaja ja vannetanssin edelläkävijä


Kuva: Vilma-Lotta MustonenMerilei Mandelin (@merileikke) on Suomen suurimman ja pääkaupunkiseudun ensimmäisen vannetanssiyrityksen Vannetanssi.fi perustaja. Hänen elämäntyönsä kietoutuu vahvasti vannetanssin sekä muiden flow-taiteiden tunnettuuden kasvattamisen ympärille.


Kuinka kaikki alkoi?


Merilein matka flow-taiteiden parissa alkoi vuonna 2006 Liettuassa järjestetyiltä Shambala-festivaaleilta poinpyörityksen merkeissä. Hänen kaverinsa oli kannustanut tarttumaan välineeseen ja kokeilemaan pyörittämistä. Kokeilu johti innostukseen uutta lajia, ja myöhemmin myös muita flow-taiteita, kohtaan.


Yritteliään naisen persoonallisuutta kuvaa se, että kotiin palattuaan hän teki itselleen poit. Ne eivät kuitenkaan vielä tuolloin onnistuneet parhaimmalla mahdollisella tavalla, joten hän osti poiparin Helsingin keskustassa tuolloin toimineesta flow-kaupasta nimeltä Tikku-Ukko,


2007 Merileitä pyydettiin esiintyjäksi Luovan toiminnan yhdistys Luovius ry:n esiintyvään ryhmään Revontuliin, mutta hän kieltäytyi.


– Taisin vielä sanoa, että enhän minä nyt mitään esiintymishommia. Päätin kuitenkin mennä mukaan yhdistyksen toimintaan, jotta oppisin poi-tekniikkaa ja päädyinkin keikoille mukaan, Merilei kertoo.


Luoviuksessa esiintymisen ohessa Merilei perusti yhdessä ystävänsä Tom Lundgrenin kanssa Double Trouble -tuliduon. Duo teki tulipoita sekä klassisia tuliviuhkoja.


– Silloin ei vielä ollut russian grip -viuhkoja ja niihin perustuvaa tekniikkaa, Suomessa ainakaan.Jos jotain ei vielä ole, luo se itse