Kaikki alkoi pyöreästä sisustusteemasta


Kuva: Teemu Viljamaa

Iiris Kukkosen (@hoopingfairy) Helsingin koti oli sisustettu pyörein muodoin, matot olivat pyöreitä ja hänellä oli jopa ympyränmuotoinen sänky. Tästä syystä myös lasten pinkki hulavanne oli päätynyt sekatavarakauppa Tigerista osaksi sisustusta. Leikkivanteen pyörittämisestä vyötäröllä tuli päivittäinen tapa, ja vähitellen Iiris huomasi jaksavansa aina hetken pidempään kuin edellisenä päivänä. Elettiin vuotta 2014.


Vanteesta syntyneen innostuksen myötä Iiris eksyi Youtubeen pyöritysvinkkien perässä. Sieltä löytyikin video, joka teki lähtemättömän vaikutuksen. Videolla suomalaiset vannetanssijat Henna Matanuska ja Kati Köykkä nimittäin tekivät vanteella paljon muutakin kuin vyötäröpyöritystä.


Tuosta hetkestä lähtien vanne on aina kulkenut Iiriksen mukana. Tai voisi myös sanoa, että Iiris on kulkenut vanteen mukana.Vanne on kuljettanut mukanaan ympäri Suomen – ja jopa japanilaiseen tv-ohjelmaan


Syksyllä 2014 Iiris aloitti ensimmäisellä MoodforHoopin alkeiskurssilla. Alkuvuodesta 2015 vannetanssija oli parhaimmillaan kolmella kurssilla samanaikaisesti ja harjoitteli suurimman osan vapaa-ajastaan.


– Addiktoiduin lajiin täysin ja näin öisinkin unia vanteen pyörittämisestä. Saatoin treenata kuusikin tuntia kerrallaan, Iiris kertoo.


Iiris on muuttanut takaisin kotiseudulleen Nivalaan yli kymmenen vuoden Helsingissä asumisen jälkeen. Vannetanssi on kuljettanut hänet moniin kaupunkeihin työpajojen ja opetuksen perässä.


– Mahdollisimman monen eri opettajan ope