Rakkautta ensisilmäyksellä


Kuva: Mepi Puurtinen

Heini Puurtinen

Tampere

Art director ja tapahtumatuottaja

Esiintyjä ja vannetanssin opettaja


”Vuonna 2010 kuulin, että tuttavani ohjaa vannetanssin alkeiskurssia. Olin nähnyt häntä toisinaan kaupungilla vanteen kanssa ja kiinnostukseni heräsi uuteen ja eksoottiseen lajiin. Päätimme ystäväni kanssa lähteä kokeilemaan tuota yhteisen tuttumme, Matahoopsin, kurssia.


Se olikin sitten niin sanotusti rakkautta ensisilmäyksellä vanteen kanssa. Laji valtasi koko elämäni. Koukutuin siihen aivan täysin ja treenaamisen parissa kuluivat päivät ja illat. Se oli aivan kuin jokin rakkaussuhde! Osallistuin kaikkiin mahdollisiin työpajoihin ja jameihin.


Treenaan lähes päivittäin ainakin pieniä hetkiä. Meillä on työpaikalla hallitila, jossa saatan käydä työpäivän aikana tai sen jälkeen treenaamassa. Esiintyvän ryhmämme Unian kesken harjoitellaan myös vähintään kerran viikossa, mutta ennen esityksiä tiheämmin ja intensiivisemmin.


Tammikuussa 2012 Tampereen Klubille suunniteltiin konemusiikkitapahtumaa, jonne kaivattiin vannetanssijoita esiintymään. Kyseessä oli Zomboy-nimisen artistin ensimmäinen keikka Suomessa. Esiintyjäksi oli pyydetty Henna Matanuskaa, joka ehdotti esiintymistä kanssaan minulle ja kahdelle ystävälleni Tampereen vannetanssipiireistä.


Tästä sai alkunsa esiintyvä ryhmämme Unia. Ensimmäinen keikkamme tuolla Klubilla oli niin upea ja ihanan jännittävä, että halusimme esiintyä useamminkin. Ryhmän perustamisesta ja esiintymisestä sai aivan erilaisen palon ja innostuksen vannetanssiin. Aluksi esiintymisemme olivat freestyle-keikkoja, mutta myöhemmin mukaan tulleet koreografioidut esitykset ovat olleet tärkeä etappi esiintymistaipaleellani.


Silloin kun aloitin, ei ollut vielä niin monia vannetanssijoita, mutta Brecken Rivara ja Tiana Zoumer olivat alkuvuosina esikuviani. Sosiaalinen media on muuttunut aika paljon, tuolloin muiden vannevideoita katsottiin Youtubesta ja Facebookista.