Vannetanssi tuo hymyn kasvoille

Vannetanssi on nimensä mukaisesti tanssia vanteen kanssa, jossa jokainen tekee tanssistaan oman näköisensä. Puhutaan flowsta, jossa vannetanssija saa aikaiseksi yhtäjaksoisen virtaavan liikkeen vanteen kanssa. Moniulotteinen vannetanssi on kiehtova tapa ilmaista itseään säännöttömästi ja tämä tekee lajista kaikille helposti lähestyttävän. Vuosien saatossa vannetanssi on muovaantunut moneen kertaan ja nykyään vannetanssityylejä on monenlaisia.

 

Puhutaan että alkuperäisenä inspiraationlähteenä vannetanssille toimi sirkus, eri tanssitaiteet sekä rytminen voimistelu. Mutta nykyään vahvoina vaikuttajina ovat myös useat flow-taiteiden alaiset lajit, johon myös vannetanssi lukeutuu. Vannetanssia voi tehdä vannetanssiharrastukseen suunnatulla vannetanssivanteella, valovanteella tai tulivanteella.

 

Vannetanssi on ihan oma lajinsa ja eron huomaa yleinsä katsomalla. Perinteisestä lannepyörityksestä, josta vannetanssi sai nimensä 90’luvulla, ollaan siirrytty rintakehän, käsien ja jalkojen kautta myös lattiatasoon. Laji on erinomainen tapa pitää huolta omasta kehosta ja mielestä. Vannetanssi, jossa kehonliike ja välineen manipuloiminen yhdistyy, kehittää mm. koordinaatiokykyä, tasapainoa ja rytmiä.

 

Monelle vannetanssi on elämäntapa ja viikottaiset yhteisölliset vannetanssijamit tai opetustunnit voimaannuttavat sekä tuovat tasapainoa arkielämään. Onnellinen mieli on hyvinvoiva keho, helposti lähestyttävä laji on helppo aloittaa, tarvitset siihen vain vanteen!

Juhannuskuva
Vannetanssi.fi kokeilu
Vannetanssi
Vannetanssi
seinä 2a
sini 2