yli 10-vuotta vannetanssivanteiden valmistusta!

KOTIMAISTA KÄSITYÖTÄ

Laadukkaat matkavanteet lapsille ja aikuisille!

moodforhoopin

vannetanssiVANTEET

Kaikki MoodforHoopin matkavanteet ovat valmistettu käsityönä Suomessa. Vanteita löytyy niin aikuisille kuin lapsille. Vannetanssivanteet eivät ole perinteisiä marketeista saatavia hulahula renkaita. Vanteita löytyy monenlaisia, tällä tarkoitamme sitä, että materiaaleissa on eroja ja  toiset vanteet taittuvat matkamuotoon kun taas  toiset ovat ns. kiinteitä. Matkamuoto mahdollistaa  vanteen vaivattoman kuljettamisen paikasta toiseen.

 

Vuosien ajan MoodforHoop on erikoistunut valmistamaan uniikkeja vanteita ja miltein kaikki tehdään custom-tilauksina. Väriyhdistelmiä ja koristelutyylejä löytyy lähes loputtomasti. Meille on tärkeää että vannetanssivanteet ovat laadukkaita ja palvelevat käyttäjäänsä useamman vuoden. Tuomme säännöllisesti uusia vanteita sekä koristeita myyntiin. Tuotteiden vaihtuvuuden vuoksi emme voi luvata samanlaisia vanteita mitä kuvissa näkyy.

SOPIVA VANNE?

Aloittelevana harrastajana ensimmäisen vanteen valitseminen voi tuottaa valinnanvaikeuksia.  

Useistä väreistä ja ko’oista on kokeilematta vaikea sanoa mikä olisi paras vaihtoehto. Tärkeintä onkin muistaa että

lajin monipuolisuuden ja vanteiden moninaisten ominaisuuksien ansiosta ei ole yhtä ainoata oikeata vannetanssivannetta. Monella harrastajalla on useampi vanne erilaisiin käyttötarkoituksiin.  Alta näet listan, jotka olemme todenneet hyviksi vuosien saatossa.

 

Isompi halkaisija ja painavempi vanne on helpompi hallita keskivartalotekniikassa ja sillä on mukavempi harjoitella

esimerkiksi rytminmuutoksia, suunnanvaihtoja ja liikkumista vanteen kanssa. Käsitekniikoissa isompi vanne voi taas tuntua liian raskaalle. Isompia ja raskaampia vanteita on esimerkiksi Flow- ja Aito-matkavanteet.

 

Lajin kehittymisen myötä yhä useampi harrastaja valitsee suoraan ensimmäiseksi vanteeksi kevyemmän Korento- (Polypro) tai Rytmi (Hdpe) – matkavanteen. Vaikka vanne on kevyt, se ei ole mahdoton keskivartalolla. Opetteleminen keskivartalolla saattaa toki  ottaa hieman enemmän aikaa. Käsitekniikoissa vanne on sen sijaan miellyttävä kevyen ominaisuutensa ansiosta. Mikäli päädyt aloittelevana harrastajana näihin vaihtoehtoihin, suosittelemme ensimmäiseksi vanteeksi 19mm paksuutta ja n. 85-95cm sisähalkaisijaa.

 

MoodforHoop mahdollistaa jameissa, työpajoissa ja kursseilla erilaisten vanteiden kokeilemisen ja näin ensimmäinen oma vanne on helpompi löytää. Mikäli tilaat vanteen postitse toiselle paikkakunnalle ja epäröit, suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan meihin, autamme mielellämme valitsemaan parhaan mahdollisen vanteen. Muistutamme kuitenkin että olemme kaikki erilaisia oppijoita ja  vain sinä loppupeleissä tiedät mikä on sinulle paras vaihtoehto.

 

Muuta huomioitavaa

Vanne on muovia ja käyttäytyy siten eritavalla eri lämpötiloissa. Emme suosittele matkavanteiden taittamista pakkasella! Myös kuumaan autoon vanteen jättämistä on kesäaikaan vältettävä, sillä lämpötila todennäköisesti uudelleenmuotoilla vanteen. Värillisissä poly-vanteissa on selkeitä koostumuseroja ja siksi vanteissa on eroja käyttöiän suhteen.

Matkavanteen taittaminen

Tiedätkö jo miten matkavanne taitetaan oikeaoppisesti? Näytämme videolla kuinka matkavannetta käsitellään niin että se kestää pitkään. Videon pääset katsomaan myös täältä.  

1. Avaa vanne painamalla metallista nappia. Huomaathan painaa napin pohjaan asti
jotta vanne voi avautua.

2. Ota vanne "syliin" ja lähde taittamaan vannetta samalla keskikohtaa tukien.

3. Käännä vanne. Katso että vanteen päät jäävät tarpeeksi pitkäksi. Tässä kohtaa sinun ei tulisi enään vetää päitä pidemmälle vaan aloittaa alusta mikäli päät eivät yletä toisiinsa.

4. Kiinnitä päät yhteen ja lukitse. Vanteen avaaminen matkamuodosta. Avaa vanne painamalla metallista nappia. Huomaathan painaa napin pohjaan asti jotta vanne voi avautua. 

5. Mikäli vanne on ollut pitkään matkamuodossa, anna sen avautua hetki lattialla.

6. Kiinnitä päät yhteen ja lukitse.

 

Matkavanteen taittaminen voi aluksi tuntua hankalalle. Tarpeeksi monta toistoa tuo rutinoitumisen ja jatkossa matkavanteen taittaminen tapahtuu hetkessä!

 

Muita vinkkejä

- Vältä vanteen säilyttämistä matkamuodossa. 
- Jos sinulla on kaksi pienen halkaisijan omaavaa matkavannetta ja pelkäät taittaa niitä matkamuotoon - yhdistä vanteet ja taita ne yhdessä matkamuotoon.

- Huomaa sääolosuhteet. Vanteen taittaminen matkamuotoon pakkasella tai säilyttäminen autossa helteellä voi vaikuttaa vanteen muotoon tai pahimmillaan jopa rikkoa vanteen.

- Matkavanteen saa mukaan lentokoneeseen käsimatkatavarana.Iloisia vannehetkiä kaikille!

Kuinka tilaan matkavanteen?

Meillä ei ole verkkokauppaa, sillä valmistamme lähes kaikki vanteet tilauksesta. Kannattaa kuitenkin tiedustella valmiina olevista vanteista.

Kun otat yhteyttä, kerrothan mahdollisimman tarkasti, että minkälaista vannetta etsit. Mikäli olet vasta-alkaja eikä vanteet ole vielä tuttuja, kerrothan tämänkin, niin pohditaan yhdessä sinulle paras mahdollinen vanne.

 

Tilaukset:
vannetanssi@gmail.com

Tilaamme värillisiä matkavanteita säännöllisesti Suomeen! TILAUSLINKKIIN TÄSTÄ!